Izvor: RTS, 18.Apr.2024, 06:10

Шмигаљ: Избиће трећи светски рат ако изгубимо; Кремљ: Помоћ САД неће променити ситуацију на фронту

Рат у Украјини – 785. дан. Украјински обевештајци тврде да су у нападу на Криму "озбиљно" оштећена четири руска ракетна бацача. Са друге стране, Кремљ наводи да америчка помоћ Кијеву, неће променити ситуацију на фронут. Високи представник Европске уније за спољну >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << политику и безбедност Жозеп Борељ поручује да земље ЕУ морају да пошаљу ПВО системе Украјини.
Коначан број жртава руског ракетног напада на Черниговску област на северу Украјине се још утврђује, а потрага и спасавање су у току. 
Према последњим подацима живот је изгубило 17 људи док их 78 повређено, укључујући троје деце.
Руске снаге су извеле три ракетна удара на центар града Чернигова.
Председник Володимир Зеленски потврдио је да су украјинске снаге извршиле прецизан напад и уништиле руски војни аеродром близу града Џанкоја на Криму.
Дронови Главне обавештајне управе напали су јутрос фабрику авиона  "Горбунов" у Казању у руској Републици Татарстан, у којој се производе и поправљају бомбардери Ту-22М и Ту-160М.
Москва тврди да је противваздушна одбрана оборила беспилоту летелицу на небу изнад територије Републике Татарстан и да је спречила, како наводи,  покушај кијевског режима да изведе терористички напад. 
Зеленски је разговарао телефоном са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом, који му је потврдио да ће се сутра одржати, на његов захтев, ванредни састанак Самита Украјина–НАТО.
Министри одбране ће размотрити хитни мере за јачање противваздушне одбране Украјине.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.