Izvor: RTS, 14.Mar.2024, 10:04

Хаварија у згради у Чачку, у становима експлодирали бојлери – три особе превезла Хитна помоћ

У згради у ширем центру Чачка дошло је до хаварије на електроинсталацијама. У неким становима експлодирали бојлери. Станари евакуисани. Три особе након пружања медицинске помоћи пуштене на кућно лечење.
До хаварије је дошло на инсталацијама зграде >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Улици Чачански партизански одред у чачанском насељу Алваџиница.

Евакуисано је 35 станара, а три особе је превезла Хитна помоћ.
У Ургентно-пријемну службу Опште болнице у Чачку примљене су три особе које су због удисања дима опсервиране. После терапије пуштени су на кућно лечење.
Проблеми на инсталацијама изазвали су варничење и дим. Поједини станари наводе и да је било експлозија бојлера, као и да се у становима појавила вода.
На терен су изашла три ватрогасца са једним возилом, као и припадници полиције. Неки од станара су ноћ провели код рођака.
Ватре, како сазнајемо, није било, али јесте дима.
Пожар избио на унутрашњим инсталацијама зграде, па се проширио на бројила Из МУП-а је саопштено да је у 22.35 дојављено да је у згради у Улици Чачански партизански одред број 2 велика количина дима.
Доласком ватрогасаца са једним возилом на лице места у 22.38, установљено је да су пожаром захваћени осигурачи на главном струјомеру у згради.
Дежурна екипа Огранка Електродистрибуција Чачак која је била на месту пожара могла је да констатује да је пожар избио на унутрашњим инсталацијама зграде и да се тек онда проширио на орман са мерним уређајима, тако да бројило није било узрок пожара.
"Наглашавамо да Електродистрибуција није надлежна за кварове на унутрашњим инсталацијама у зградама, нити може бити одговорна за последице пожара који су настали на унутрашњим инсталацијама, које припадају станарима зграде“, наводе у Електродистрибуцији.
У Електродистибуцији Србије речено је да је до пожара дошло на унутрашњим инсталацијама у згради.
Истрага ће утврдити узрок хаварије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.