Izvor: RTS, 08.Mar.2024, 06:52

Кијев: Масовни руски удар дроновима на Одесу; амбасада САД: Могући терористички напади у Москви

Рат у Украјини – 744. дан. Руска војска поново је извршила масовни удар дроновима на Одеску област, саопштио је Кијев. Амбасада Сједињених Америчких Држава у Русији позвала је сународнике да избегавају велика окупљања у наредних 48 сати због претње терористичким >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << нападима у Москви.
Председник Володимир Зеленски нашао је нови посао недавно смењеном главнокомандујућем Оружаних снага Украјине, Валерију Залужном.
Именовао га је за амбасадора у Уједињеном Краљевству Велике Британије и Северне Ирске.
Зеленски поручује да савез с Британијом треба само да ојача, а из Уједињеног Краљевства најављују испоруку нових 10.000 дронова.
Док Кијев не искључује могућност да је у руском ракетном удару на луку Одеса, пре два дана, гађана делегација Зеленског с Мицотакисом, Москва поручује – да је био циљ, Русија би га погодила.
Због наводне сарадње и пружања помоћи америчким невладиним организацијама, које су непожељне у Русији, амбасадорка САД у Москви примила је протестну ноту. Упозорена је да ће сваки покушај мешања у унутрашње ствари Русије бити спречен, и да дипломате могу бити протеране.
Иако се САД и Европска унија и даље не слажу како да користе замрзнуту руску имовину, Швајцарски сенат је одобрио њено коришћење за обнову Украјине.
Иначе Швајцарска држи више од осам милијарди долара у резервама и имовини руске централне банке.
За то време борбе на украјинском фронту не јењавају.
Због појачаног руског гранатирања у цивилним насељима, најављена је принудна евакуација деце с родитељима у Харковској области.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.