Izvor: RTS, 05.Mar.2024, 08:49

Полиција савладала жену која се забарикадирала у болници у Ахену

Немачка полиција је савладала жену која се синоћ забарикадирала у болници Луизен у Ахену. Mедији у Немачкој пишу да је приликом решавања кризне ситуације жена повређена. Полиција наводи да је жена ушла у болницу, забарикадирала се и изазвала пожар који је касније >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << угашен, а ситуација у болници није више опасна.
Криза у болници у немачком граду Ахену завршена је синоћ тако што је полиција савладала жену(65) која се забарикадирала у једној просторији, преносе немачки медији.
Портпарол полиције у Ахену Андреас Милер потврдио је да се ситуација у болници Луизен више не сматра опасном.
Како преноси Ахенер цајтунг, жена је повређена током инцидента, из болнице је изведена на носилима и пребачена у возило Хитне помоћи где јој је пружена помоћ.
Детаљи о осумњиченој за инцидент за сада нису познати.
Како је саопштила полиција, тренутно не постоје информације о другим повређенима у инциденту.
Из полиције су рекли да је жена ушла у болницу у поподневним сатима и забарикадирала се у једној соби.
Након тога примећен је дим у болници, а пожар је касније угашен.
Немачки Билд пренео је раније да је жена запалила пиротехничко средство у болници.
На лицу места био је велики број полицијских и ватрогасних екипа, као и специјалне полицијске снаге због могуће претеће ситуације, додаје Велт.
Просторије у болници у близини собе у којој се забарикадирала жена су евакуисане. Поједини пацијенти пребачени су у друге болнице.
Полиција је тражила од људи да избегавају подручје у близини болнице.
Болницу Луизен води једно протестантско удружење, а ова установа располаже са 378 кревета и има више од 1.500 запослених.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.