Izvor: RTS, 01.Mar.2024, 21:50

Грађани одали почаст Наваљном испред Амбасаде Русије у Београду

Испред руске амбасаде у Београду грађани су се вечерас окупили како би одали почаст руском опозиционару Алексеју Наваљном, који је пре две недеље преминуо у руском затвору.
Алексеј Наваљни сахрањен је данас на Борисовском гробљу у Москви.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Грађани су палили свеће, остављају цвеће и поруке, неке на руском, исписане на тротоару.
Породица Наваљног, пријатељи и сарадници позвали су раније све да данас у 19 часова дођу испред амбасаде Русије и одају част Наваљном
Kанцеларија Федералне казнено-поправне службе Русије за Јамало-Ненецки аутономни округ саопштила је 16. фебруара да је преминуо руски опозиционар Наваљни, који је тамо служио затворску казну.
"Дана 16. фебруара 2024. године, у поправној колонији број 3, осуђеник А. А. Наваљни се после шетње осећао лоше и скоро одмах изгубио свест", наведено је у саопштењу на сајту затворске установе тада.
Додали су да су медицински радници установе одмах стигли и да је "позвана хитна помоћ".
Наваљни је служио казну затвора од 30 година, између осталог, због, како је наведено у једној од пресуда руског суда, оснивања и финансирања ектремистичке организације и њених активности, а био је познат као оштар критичар Kремља.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.