Izvor: RTS, 01.Mar.2024, 10:46

Обијене просторије Грађанске иницијативе СДП у Косовској Митровици

Кућа у којој су канцеларије Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Оливера Ивановића обијена је ноћас у северном делу Косовске Митровице, потврдила је председница те организације Ксенија Божовић. Након давања изјаве у полицији, Божовићева је пренела >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да је обавештена да је објекат продат Албанцу који је тренутно у Хрватској и да ће следеће недеље разговарати са представницима Иницијативе.
У згради су обијена врата и канцеларије, навела је Ксенија Божовић, а непозната особа покушала је да са објекта скине заставу Србије.
Случај је пријављен полицији која је започела увиђај.
“Јутрос смо дошли на посао, у просторије ГИ СДП, међутим, затекли смо једно стање, страшно стање, канцеларије су нам обијене. Браве су промењене и на првом и на другом спрату. На другом спрату је постављен и катанац. Видимо да се на објекту налазе стубе које су наше власништво, а оне су вероватно пoстављене да се скине наша застава. Ово је страшно”, навела је Божовићева.
Камере на објекту ГИ СДП не раде, тако да у тој организацији немају информацију ко је упао у зграду и колико их је било.
Заменик командира полиције за регион Север Ветон Ељшани рекао је да је према последњим сазнањима полиције браве на кући у којој се налазе просторије СДП ноћас заменио садашњи власник куће, који је објекат купио од агенције за приватизацију.
Ради се о особи албанске националности. Полиција је пронашла наведену особу и даља истрага је у току.
Објекат продат Албанцу Ксенија Божовић је након давања изјаве у полицији пренела да је обавештена да је објекат продат Албанцу, који је тренутно у Хрватској и да ће се следеће недеље појавити и разговарати са представницима Иницијативе.
"Јако смо узнемирени овим што се догодило. У полицији су ступили у контакт са, како тврде, власником куће. Предали су нам кључеве од промењених брава на вратима, тако да смо ушли у кућу и видели да је неко вршио преметачину, отварао ормаре, столове… Све то је учињено нелегално, јер нас претходно није обавестио о куповини објекта и промени власништва. Ми смо емотивно везани за објекат, јер је између осталог у њему дуго радио и боравио и испред њега убијен оснивач Иницијативе Оливер Ивановић. Ма ко да је у објекат нелегално улазио, није имао добру намеру, јер је померао слике покојног Оливера, а хтео је и да уклони заставу Србије. Очигледно је да му је сметала”, изјавила је Божовићева РТС-у.
Навела је да нема никаквог договора са новим власником, већ да ће с њим тек разговарати када се буде појавио.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.