Izvor: RTS, 29.Feb.2024, 07:32

На КиМ стигао турски контингент Кфора да замени италијанске трупе

На Косово и Метохију је стигао турски контингент Кфора, који ће заменити јединицу италијанских трупа која је раније била распоређена као део Резервних снага додељених тој мисији, саопштио је Кфор.
Кфор је саопштио да ће наставити да пружа "сигурно >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и безбедно окружење за добробит сви заједница".

"Распоређивање турског контингента одражава чврсту посвећеност Кфора да настави да пружа сигурно и безбедно окружење за добробит свих заједница на Косову и слободу кретања, у сваком тренутку и непристрасно, у складу са својим мандатом УН заснованим на безбедности Уједињених нација Резолуција Савета 1244 из 1999. године", пише у саопштењу.
Додаје се да је то још једна конкретна демонстрација континуираног ангажовања НАТО-а на трајној безбедности на КиМ и стабилности широм Западног Балкана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.