Izvor: RTS, 27.Feb.2024, 17:10

Радник дома здравља ухапшен због издавања лажних потврда о вакцинацији

Полиција је ухапсила једну особу у Дому здравља у Инђији због сумње да је уносила лажне податке о вакцинацији против вируса ковид 19. Такође, ухапшене су и четири особе за подстрекивање кривичног дела, а против једне особе ће бити поднета кривична пријава за исто >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << дело, саопштио је МУП.
Припадници МУП-а ухапсили су М. Х. (2002) запосленог у Дому здравља у Инђији због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја.
Такође, због постојања сумње да су учинили кривично дело злоупотреба службеног положаја у подстрекивању, ухапшени су Н. Х. (1977), Г. Р. (1968) и запослени у Дому здравља у Инђији Д. М. (1977) и Ј. Г. (1971), док ће против једне двадесетпетогодишње девојке бити поднета кривична пријава за исто кривично дело.
"Сумња се да је М. Х. је од августа 2021. до половине априла 2022. године, искоришћавањем овлашћења за рад, а на подстрекавање осталих осумњичених, уносио неистините податке за више лица у централизовану електронску базу података у којима је евидентирао да је више особа примило вакцине, иако је утврђено да не поседују доказ о вакцинацији", наводи се у саопштењу МУП-а.
Полиција објашњава да је на тај начин, М. Х. омогућио издавање потврда о вакцинацији против вируса ковид 19 и преузмање дигиталног зеленог сертификата без претходне вакцинације.
Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.