Izvor: RTS, 24.Feb.2024, 12:57

Власник остао без аутомобила – почела примена нових мера заштите због тежег прекршаја у саобраћају

Саобраћајна полиција у Лесковцу привремено је одузела "фолксваген пасат" којим је управљао мушкарац стар 61 годину, након што је одбио да се подвргне алкотестирању када је заустављен. У претходне две године овај возач је правоснажно осуђен због одбијања алкотестирања >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и због прекршаја насилничке вожње.
Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, почели су са применом нове заштитне мере из Закона о безбедности саобраћаја на путевима, према којој се возило привремено одузима од учиниоца тежег прекршаја, а који је у претходне две године правноснажно осуђиван за теже прекршаје из области безбедности саобраћаја, саопштено је из МУП-а.
Како се наводи, саобраћајна полиција у Лесковцу јуче је привремено одузела возило "фолксваген пасат" којим је управљао шездесетједногодишњак, након што је извршио тежи прекршај јер је одбио да се подвргне алкотестирању када је заустављен у Светосавској улици у 18.40 часова.
У претходне две године овај возач је правоснажно осуђен због одбијања алкотестирања и због прекршаја насилничке вожње јер је управљао возилом у стању потпуне алкохолисаности, са 2,03 промила алкохола у организму.
Возач је задржан у службеним просторијама, а о наведеном догађају упознат је дежурни судија Прекршајног суда у Лесковцу, који је наложио да се лице након спроведеног задржавања процесуира у скраћеном поступку.
Тежи прекршаји из области безбедности саобраћаја су прекршаји из казнених одредаба у члановима 329. и 330. Закона о безбедности саобраћаја на путевима.
Мера привременог одузимања возила траје до окончања поступка пред надлежним судом, наведено је у саопштењу МУП-а.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.