Izvor: RTS, 23.Feb.2024, 11:54

Мали: Припремни радови за изградњу Експо испод земље се полако завршавају

Министар финансија Синиша Мали изјавио је током обиласка радова на градилишту у Сурчину, где ће бити изграђен комплекс за Експо, да је већ постављено стотинак шипова за изградњу Експо комплекса, чиме се припремни радови испод земље полако завршавају. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Синиша Мали је рекао да ће грађани Србије већ за месец и по дана видети радове изнад земље и да ће у наредних неколико недеља, односно месец и по дана, бити постављени стубови изнад земље за поједине хале новог сајма и Експа.
"Налазимо се овде у Сурчину, на локацији где се гради нови Експо, нови Национални стадион, ниче потпуно један нови град и, као што видите, овде је велики број машина и велики број радника", рекао је Мали новинарима током обиласка радова на градилишту у Сурчину.
Мали је рекао да може да се очекује да и председник Александар Вучић посети градилиште у наредних месец и по дана. Навео је да су у јуну прошле године почели припремни радови и додао да је на градилишту доста тешка топографија, будући да има пуно подземних вода.
"Насипамо између метар и три метра камена и земље, а на крају, када се ови припремни радови заврше, биће око 4,5 милиона кубика песка насуто и око скоро милион кубика камена, дакле огромни радови", рекао је Мали Танјугу. Министар је навео да је разлог његове посете градилишту то што је већ пре десетак дана почело постављање шипова за прве објекте на Експу.
"Само на овом делу, дакле овде где ће бити седам хала новог сајма и Експа, биће око 1.647 шипова, од којих је већ негде стотинак шипова постављено до дубине и до 18 метара и овај ће посао бити завршен у наредних пар недеља", рекао је он. Истакао је да одмах након тога почиње постављање наглавних и везних греда, а затим и стубова.
"Важно ми је да ће грађани Србије видети већ за месец и по дана радове изнад земље", рекао је Мали.
За Национални стадион између 3.000 и 4.000 шипова Истакао је да ће за Национални стадион бити постављено између 3.000 и 4.000 шипова до дубине и до 25 метара.
"Хоћу само да грађани Србије разумеју како се ради и о како комплексним и компликованим радовима је реч, али смо чак и мало испред рока, што је добро, а ово постаје сигурно највеће градилиште у овом делу Европе", нагласио је он.
Према речима министра, ово је највећа развојна шанса за Србију.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.