Izvor: RTS, 21.Feb.2024, 12:15

Америчка инфлуенсерка делила савете о родитељству, а своју децу злостављала као у логору

Руби Френки из америчке државе Јуте, која је водила популарни Јутјуб канал посвећен родитељству, осуђена је на најмање четири године затвора због злостављања своје деце. Тужилац је на суду истакао да је шесторо њене деце живело у окружењу налик "концентарционом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << логору".
Четрдсетдвогодишња Руби Френк, која је водила Јутјуб канал "Осам путника" о саветима о родитељству уз 2,3 милиона пратилаца, ухапшена је у августу прошле године у граду Ајвинс због злостављања своје деце.

Деца су далеко од камере била изложена злостављању, које је укључивало везивање, премлаћивање и шутирање, ускраћивање хране и присиљавање на рад по летњем сунцу без заштите, што је доводило до озбиљних опекотина, наводи се у полицијској евиденцији.
Због истих оптужи ухапшена је и њена пословна партнерка Џоди Нан Хилдебрант, која је такође осуђена на исту казну.
Бекство изгладнелог дечака Син Руби Френки успео је да побегне из куће њене партнерке у којој га је мајка држала затвореног и неухрањеног.
Дванаестогодишњи дечак је, потом, отишао до куће комшије, где је затражио хране и воде, а они су одмах позвали полицију.
Полиција је у истој кући пронашла и њену десетогодишњу ћерку која је, такође, била изгладњивана.
Коначна дужина казне, која се може кретати од четири до 30 година затвора, још није изречена, а њих две могу да уложе жалбу у наредних месец дана.
Извињење кроз сузе Државни тужилац Јуте Ерик Кларк назвао је Френки претњом по друштво и истакао да су њена деца живела у окружењу "налик на концентрациони логор".
Истакао је да је Френки својој деци ускраћивала храну и воду, као и да им није дозвољавала да спавају на кревету.
Одбрана бивше јутјуберке позивала се на њену неурачунљивост.
Френки се, након изрицања пресуде, кроз сузе извинила својој деци.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.