Izvor: RTS, 20.Feb.2024, 20:51

Настављено суђење Медићу у Осијеку, одбрана приказала видео-снимке

У Осијеку настављено суђење Војиславу Медићу, кога Хрватска терети да је учествовао у мучењу ратних заробљеника након пада Вуковара.
Одбрана је приказала видео-снимке којима се, кажу, оспорава кредибилитет сведока тужилаштва, саборског заступника >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Стипе Млинарића.

Судско веће је уважило предлоге тужилаштва да у доказе уврсти фотографије из логора Сремска Митровица и Стајићево, где су, према оптужници, мучени хрватски војници.
Сви остали предложени докази су одбијени.
"Данас смо добили још једно сазнање да ћемо имати допунско испитивање сведока који је већ испитан у Београду у оном испитивању путем аудио-видео конференцијске везе. Ради се о испитивању сведока који има важна сазнања о идентитету особе које су радила испитивања у једном и другом логору и који може аргументирано доказати да тамо никада није био Војислав Медић", рекао је Томислав Филаковић, адвокат одбране.
Јуче су прочитани искази сведока одбране који су ванпретресно саслушани у Београду.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.