Izvor: RTS, 17.Feb.2024, 17:45

Протест опозиције у Загребу: Доста је, идемо на изборе; Пленковић: Послате примитивне и вулгарне поруке

У Загребу је 11 парламентарних странака лево-либералне опозиције организовало протест "Доста је! Идемо на изборе!". Повод окупљања је именовање Ивана Турудића за главног државног тужиоца, а челници опозиционих странака поручили су да је "доста корупције, лажи и манипулација". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Премијер Андреј Пленковић оценио је да је реч о протесту радикалне левице и да су са скупа послате примитивне и вулгарне поруке.
Испред седишта хрватске владе, на Марковом тргу у Загребу, одржан је протест "Доста је! Идемо на изборе!" у организацији 11 опозиционих парламентарних странака.
Повод за организовање скупа је именовање Ивана Турудића за главног државног тужиоца, за којег опозиција тврди да је повезан са криминалним миљеом, као и да је близак владајућем ХДЗ-у, пренео је Индекс.
Са протеста је поручено да је време за другачију Хрватску, без корупције и клијентелизма, као и да окупљени желе Хрватску у којој правила вреде једнако за све, независне и праведне институције пред којима су сви исти, земљу срећних људи, пренео је ХРТ.
Окупљени су навели да је време да се пружи отпор и да траже одржавање избора одмах.
Пленковић: Ми говоримо истину, оно што они говоре је лаж Премијер Хрватске Андреј Пленковић оценио је да је протест на Марковом тргу био "скуп радикалне левице", као и да су са скупа послате примитивне и вулгарне поруке.
"Ово што ми говоримо је истина и чињеница, ово што они говоре је лаж" рекао је Пленковић.
Поручио је како је "хрватски народ на крају страшно паметан и мудар".
"У оваквим захтјевним околностима, у којима букте два рата, требају озбиљни људи за економске, социјалне, сигурносне изазове, ова екипа са том реториком, са тим примитивизмом, искључивошћу, није та, то нису људи који могу водити Хрватску у овом тренутку", истакао је Андреј Пленковић.
У Хрватској би редовни парламентарни избори требало да се одрже ове године, али није још познат тачан датум. Осим тога, у јуну ће бити одржани и избори за Европски парламент.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.