Izvor: RTS, 16.Feb.2024, 17:58

Несрећа у руднику у Бору, повређено десет запослених

Десеторо радника компаније "CC-3 Mining Construction" из Бора, превезено је колима хитне помоћи до борске болнице, након што је приликом спуштања у рударско окно дошло до незгоде, саопштено је из компаније.
У саопштењу компаније наводи се да је до несреће >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << дошло у рударском окну око 11 часова, када је приликом спуштања у окно, тзв. рударска кибла у којој се налазило десеторо радника, нагло застала. Том приликом неколико радника је задобило повреде.

Свих десеторо радника је колима хитне помоћи одмах превежено у борску болницу на опсервацију, и према речима лекара, нико од њих није животно угрожен.
Двојица радника, један са задобијеним повредама пршљенова и други са отвореним преломом ноге, су према речима лекара упућени на даље лечење у ортопедске клинике.
Компанија изражава искрено жаљење због незгоде која се догодила, а која показује да без обзира на сву позорност и спроведене мере безбедности, рударска делатност нажалост увек носи ризик.
Детаље незгоде, утврдиће истрага, наводи се у саопштењу компаније.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.