Izvor: RTS, 15.Feb.2024, 07:27

Косовска Митровица, након саслушања приведени Срби пуштени

Заменик командира тзв. косовске полиције за регион Север, Ветон Ељшани, изјавио је јутрос да су након саслушања у полицијској станици у Косовској Митровици двојица приведених Срба због наводног позива на отпор, пуштени на слободу.
Они су претходно >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << приведени током рације на четири локације у граду, због сумње да су наводно учествовали у дистрибуцији летака у којима се позива на "отпор Куртијевој полицији".
"После обављеног разговора њих двојица су пуштени из полицијске станице. На терет им се стављају два кривична дела. Првом, позив на отпор и подстицање на мржњу, а другом позив на отпор и недозвољено држање оружја", рекао је Ељшани за Танјуг.
Он је синоћ изјавио да су ухапшени Г.К. (1978) и Д.С. (1971), а да се за трећим, наводно осумњиченим, још увек трага. У понедељак су се у Косовској Митровици појавили леци наводне "Народне одбране" у којима се позива на "отпор Куртијевој полицији.
Из Српске листе су се тада огласили и поручили грађанима да остану мирни и не наседају на овакве провокације.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.