Izvor: RTS, 14.Feb.2024, 07:59

Сеул: Северна Кореја испалила више крстарећих ракета

Северна Кореја испалила је више крстарећих ракета близу своје источне обале, саопштила је јужнокорејска војска.
Ракете су лансиране око девет сати по локалном времену, код источног приобалног града Вонсана, саопштио је Заједнички штаб оружаних >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << снага Јужне Кореје (ЈСЦ), преноси Ројтерс.

"Јачамо надзор и наша војска блиско сарађује са Сједињеним Америчким Државама и пажљиво прати додатне знакове и активности из Северне Кореје", наводи се у саопштењу ЈЦС.
Пјонгјанг је недавно саопштио да је тестирао своје нове крстареће ракете лансиране са подморница, на вежби коју је лично надгледао севернокорејски вођа Ким Џонг Ун.
Севернокорејска влада је протеклих недеља повукла неколико потеза којима је физички и симболично прекинула и оно мало веза које је имала са јужним суседом.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.