Izvor: RTS, 13.Feb.2024, 19:36

Посебно признање рањеној наставници у "Рибникару", Влада јој доделила доживотна месечна примања

Влада Србије усвојила је на седници Одлуку о посебном јавном признању које се додељује наставници историје Основне школе "Владислав Рибникар" из Београда Татјани Стевановић, као израз подршке и поштовања за исказану храброст током наставе, у масовној пуцњави >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 3. маја 2023. године када је тешко рањена.
Иницијативу да се наставници Татјани Стевановић додели овакво признање покренула је група наставника и ученика ОШ "Владислав Рибникар", за шта је прикупљено више од 13.000 потписа грађана, саопштила је Влада Србије.
"С обзиром на то да је у питању тема за коју је јавност веома заинтересована, да се ради о изузетном јединственом случају доделе јавног признања у виду доживотног месечног новчаног примања и да је предложена мера добила размере које су попримиле општи значај, Влада Србије одлучила је да прихвати ту иницијативу, која долази из система образовања и која је широко подржана међу грађанима", истиче се у саопштењу.
Влада је констатовала, додаје се, да је масовна пуцњава у ОШ "Владислав Рибникар" случај који и даље потреса јавност, да захтева реакцију државе у више праваца, да је прихватање поднете иницијативе начин да се рањеној наставници олакша материјални положај након тешког рањавања и са последицама које ћe трпети до краја живота, али и прилика да се и кроз ту меру покажу солидарност и емпатија.
"Идеју да рањена наставница историје добије неки вид новчане надокнаде, као додатак уз своја месечна примања, који би био трајан, до краја живота, који није преносив, али је редован и који би се исплаћивао сваког месеца и у складу са растом трошкова, подржао је и Савез самосталних синдиката Београда", закључује се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.