Izvor: RTS, 12.Feb.2024, 16:55

Горан из Чачка прави најбољи бурек

Чачак је град познат по печењу. Сада имају и најбољег бурегџију у Србији. Ту титулу понео је Горан Павловић који више од 30 година бурек припрема на традиционалан начин.
Откад се прочуло да се баш у овој бурегџиници у чачанском насељу Љубић прави >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << најбољи бурек многи и викендом поране у куповину. Не маре и да сачекају како би пробали врућ специјалитет Горана Павловића. Има муштерија и из других градова.
“Чули смо да је овде најбољи и ово је једини разлог зашто смо кренули из Београда овамо - Да пробате бурек? - Да пробамо најбољи бурек у Србији”, каже Борис Прокић, из Београда.
“Питајући успут на неколико места сви су знали кога тражимо и сви су рекли да је бурек убедљиво најбољи”, каже Милош Стојковић из Београда.
Већ три деценије Горан Павловић рецепт за бурек не мења. Вешто ручно развија коре, месо је јунеће а тесто припрема дан раније.
“Нема тајне за добар бурек осим преданости послу, добро брашно, добар фил и танка кора, строго танка кора без окрајака и лепо сложен бурек”, објашњава Горан Павловић, бурегџија из Чачка.
Годинама на такмичењу Удружења Пекара Србије Горанов бурек је запажен, а на последњој Пекаријади проглашен је за најбољи у Србији.
“Било ко од тих 10 момака који су били у финалу да је победио да је било 10 пехара ја бих доделио сваком од њих по пехар. Сваки је био добар како је то жири , како су они то проценили да је мој најбољи стварно не знам , можда сам се мало више потрудио”, сматра Горан Павловић.
Како би брже услужио купце Горан је поручио и нове пећи. У послу му помажу супруга и син, а вредно раде шест дана у недељи. И купци из далека уверили су се у квалитет бурека.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.