Izvor: RTS, 12.Feb.2024, 09:04

Амерички министар одбране Лојд Остин поново у болници

Амерички министар одбране Лојд Остин, који се опоравља од рака простате, поново је хоспитализован у Вашингтону због проблема са бешиком. Остин је своја овлашћења пренео на заменицу Кетлин Хикс, саопштио је Пентагон.
Лојд Остин је хоспитализован >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << због лечења "симптома који упућују на хитан проблем са бешиком", саопштио је портпарол Пентагона Пет Рајдер, преноси АП.
Иако је Остин најпре намеравао да настави да обавља "своје функције и обавезе", накнадно је саопштено да је пренео овлашћења на своју заменицу Кетлин Хикс.
Остин је у среду требало да отпутује у Брисел на састанак украјинске контакт групе за одбрану. Још се не зна да ли ће хоспитализација утицати на те планове.
Остин (70) је 22. децембра примљен у национални Војни медицински центар у Мериленду Волтер Рид због лечења рака простате.
У болницу се поново вратио 1. јануара због насталих компликација, међу којима су и уринарне инфекције.
Информација о његовој хоспитализацији откривена је тек четири дана касније, а Пентагон у међувремену није прецизирао због чега је министар задржан на лечењу до 9. јануара.
Пре неколико дана најављено је да ће Остин сведочити пред Конгресом 29. фебруара у вези с тим што није открио своју дијагнозу рака и накнадну хоспитализацију. Његови лекари су раније саопштили да су прогнозе лечења рака "одличне". 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.