Izvor: RTS, 11.Feb.2024, 21:21

Вучић са Мицотакисом: Срећан сам што могу да угостим великог пријатеља Србије

Председник Србије Александар Вучић састао се са премијером Грчке Кирјакисом Мицотакисом који је допутовао у Београд, и том приликом поручио да је срећан што може да угости великог пријатеља Србије.
Александар Вучић је објавио фотографију са >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << грчким премијером Кирјакисом Мицотакисом испред гола.
"Овај гол иза премијера Мицотакиса и мене је мој отац набавио за малог Вукана. Кирјакос и ја смо се само сликали са лоптом. Срећан што могу да угостим великог пријатеља Србије, поносан и на наш лични однос, верујем да ћемо вечерас и сутра постићи велике резултате у унапређењу сарадње братских народа, српског и грчког", написао је Вучић на инстаграм налогу buducnostsrbijeav.
Премијер Грчке допутовао је вечерас у радну посету Србији, а на Аеродрому "Никола Тесла" дочекао га је министар спољних послова Србије Ивица Дачић.
Ивица Дачић је поручио да ће посета Кирјакоса Мицотакиса допринети даљем јачању наших традиционално пријатељских билатералних односа и дати додатни импулс развоју сарадње у областима од заједничког интереса.
''Са великим задовољством дочекао сам председника Владе Грчке Кирјакоса Мицотакиса, који ће боравити у радној посети Београду. Уверен сам да ће ова посета допринети даљем јачању наших традиционално пријатељских билатералних односа и дати додатни импулс развоју сарадње у областима од заједничког интереса'', написао је Дачић на свом налогу на мрежи Инстаграм.
У оквиру посете грчке државно-привредне делегације Србији, Привредна комора Србије ће уз подршку Амбасаде Грчке у Србији сутра организовати Српско-грчки пословни форум и представљање развојних пројеката Србије, а у уводном делу форума, који ће се одржати у Палати ''Србија'', учесницима ће се обратити председник Србије Александар Вучић и Мицотакис.
Министри у Влади Србије ће српским и грчким привредницима представити кључне развојне пројекте Србије у наредном периоду.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.