Izvor: RTS, 10.Feb.2024, 21:21

Кривични поступак против седморо Срба у Осојану, Гораждвецу и Видању

Из Тужилаштва у Пећи потврдили су да је у току истрага против седморице Срба, због сумње, како наводе, да су повезани са структурама Владе Србије, односно њеним Привременим органима у српским селима Гораждевац, Осојане и Видање на КиМ.
Под истрагом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су особе српске националности које је полиција затекла у просторијама Привремених органа за општине Пећ, Исток и Клина, током акције 3. фебруара. Приштинске власти та тела Владе Србије сматрају нелегалним структурама.

Након полицијског претреса, по налогу тужилаштва у Пећи, објекти наведених привремених органа у Гораждевцу код Пећи, Осојану код Истока и Видању код Клине су затворени.
Портпарол тужилаштва у Пећи Шкодран Никћи, рекао је приштинским медијима да се након акције, против осумњичених воде истраге.
“У акцији седам особа је спроведено у полицију, где су саслушани као сумњива лица и по овлашћењу тужиоца против њих су покренути кривични поступци. Тренутно полиција, на захтев тужилаштва, спроводи истрагу и прикупља друге доказе”, рекао је Никћи.
Пренео је да је током акције, поред пописа претресаних канцеларија, одузета и бројна документација.
"Одузета је компјутерска опрема, телефони и бројни документи са натписима и печатима српске државе, који су одлуком тужиоца одузети, а  обезбеђивала их је косовска полиција на лицу места“, рекао је Никћи.
Пре акције у региону Пећи, затворене су канцеларије ПО општина Гора, Сува  Река, Ораховац и Призрен.
Пре две године полиција је у Штрпцу затворила просторије и из њих запленила документацију Привременог органа истоимене општине.
Акције полиције у региону Пећи и на Гори  пратили су косовски министар полиције Ђељаљ Свећља, као и министар администрације локалне самоуправе Ељберт Краснићи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.