Izvor: RTS, 09.Feb.2024, 21:57

Од сутра обавезна регистрација за коришћење припејд услуге мобилне телефоније

Од сутра je обавезна регистрација за коришћење припејд услуге мобилне телефоније. Рок за регистрацију је до 10. фебруара наредне године, а корисници припејд услуга који се не буду регистровали до тада имаће само омогућене услуге обављања позива ка хитним службама >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << или ка систему корисничке подршке оператора
Министарство информисања и телекомуникација објавило је Правилник о техничким условима за регистрацију крајњих корисника услуге са плаћањем унапред у Службеном гласнику. Правилником је уведена регистрација крајњих корисника услуге са плаћањем унапред (припејд) у складу са Законом о електронским комуникацијама која ће бити обавезна почев од 10. фебруара 2025. године, истиче се у саопштењу.
Ово значи да ће приликом куповине припејд картица за мобилну телефонију корисници морати да се региструју пре коришћења нове картице, што ће моћи да ураде у пословницама или преко интернета отварањем налога на потпуно безбедан начин.
Правилник ступа на снагу 10. фебруара 2024. године и већ од тада ће сви нерегистровани припејд корисници моћи да се региструју у пословницама, док ће постепено бити уведена и онлајн регистрација коришћењем шеме електронске идентификације основног нивоа поузданости.
"Нерегистровани припејд корисници ће најкасније до 10. фебруара 2025. моћи да користе све услуге, а од тог датума регистрација ће бити обавезна и за постојеће и за нове кориснике. Након 10. фебруара корисници припејд услуга који се не буду регистровали имаће само омогућене услуге обављања позива ка хитним службама или ка систему корисничке подршке оператора", закључује се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.