Izvor: RTS, 07.Feb.2024, 22:10

Завршено светско такмичење елитних јединица у Дубаију – како су се показали Кобре, САЈ,и Жандармерија

Завршено је пето такмичење елитних специјалних јединица у Дубаију на којем су учествовале рекордне 73 екипе из 41 земље са скоро свих континената. Србију су представљале "Кобре", Специјалне антитерористичке јединице и Жандармерија. Прва два места освојиле су Б и >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << А екипе домаћина – Дубаи полиције. Српска Жандармерија је у првих 10. САЈ је на 22. месту, а "Кобре" су 28. на свету.
У конкуренцији екипа из Сједињених Држава, Русије, Кине и домаћих тимова, припадници Жандармерије, који на такмичењу специјалних јединица учествују други пут, заузели су 10. место и освојили и новчану награду од 5.000 долара.

Вук Гатарић из Жандармерије каже да су "генерално задовољни" оствареним резултатом.
"Први дан смо одрадили одлично, без грешке, други такође и трећи. Међутим, четврти дан смо имали грешку – три промашаја на снајперу и то нас је коштало виших позиција у првих 10", каже Гатарић.
САЈ: Резултат изостао, екипа заслужила више Припадници Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) заузели су 22. место. Током такмичења срећа их није пратила.
Капитен екипе САЈ-а Неђељко Голе каже да се екипа на овом такмичењу подмладила.
"Имали смо три нова члана екипе. Та три нова члана су из овог такмичења много научила. Оно што хоћу да кажем – некада резултат није право мерило стања у једној екипи. У овом случају, резултат је изостао, а екипа је много више заслужила", истиче Голе.
"Кобре" заузеле 28. место на свету Током другог учешћа на такмичењу, "Кобре" су стигле до 28. места.
И њихова екипа је подмлађена у односу на ону од пре четири године.
Капетан корвете и капитен екипе Одреда војне полиције специјалне намене "Кобре" Игор Игњатовић наводи да је утисак такав да се увек може боље, али да је задовољан учинком момака.
"Задовољан сам шта су и колико урадили. Не могу да будем задовољан због резултата, али нисам ни незадовољан. Тако да се стварно поносим", закључује Игњатовић.
На такмичењу и женске екипе, мешовити тимови Много је нових ствари обележило пето такмичење специјалних јединица у Дубаију.
Представљен је и велики број женских екипа, као и жена такмичарки у мешовитим тимовима.
Наредно такмичење се већ планира, а српске екипе кажу да ће саставе још више подмладити.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.