Izvor: RTS, 01.Feb.2024, 17:36

У селу Јежевица код Чачка хитна санација клизишта

Почела је санација клизишта на саобраћајници кроз Јежевицу, која је веза са старим путем од Чачка до Краљева, преко Заблаћа. Одрон и оштећење надлежнима су пријавили мештани а радови су почели по хитном поступку.
Одрон на путу од Заблаћа кроз село >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Јежевицу примећен је крајем прошле године, а пре три седмице оштећење се проширило. Клизиште је претило да уруши део коловоза у корито Јежевачке реке. Мештанима овај пут веома значи, а и због безбедности одмах су обавестили надлежне.

"Савет Месне заједнице чим је приметио оштећење на делу овог пута је пријавио градским службама где је "Градац" стварно реаговао брзо и своје стручне службе су послали на овај део пута где су они констатовали оштећење и одмах су кренули са радом“, каже Рашко Јоксић, члан Савета МЗ Јежевица.
Одрон и клизиште су у дужини од око 20 метара. Раде се ојачања и потпорни зид који ће бити дупло дужи од оштећења пута.
"Тренутно се поставља оплата за изливање бетонског зида који ће касније бити засут грађевинским материјалом и након тога ће бити извршена и реконструкција коловоза у том делу у ком је он поткопан и оштећен. Армирано-бетонским зидом ће бити ојачана обала корита Јежевачке реке и на тај начин ће бити заштићена и ова саобраћајница", наводи Милан Бојовић, директор ЈП "Градац" из Чачка.
Јежевица има око 1100 становника, али ову саобраћајницу користе и из околних села.
"Људи из Драгачева иду овим путем за Чачак и што је најважније овим путем саобраћа и ђачки комби који децу из Јежевице, Рајца и Бањице вози у школу и враћа. Тако да смо срећни и задовољни да је безбедност наше деце на првом месту, а самим тим и свих грађана који пролазе и иду овим путем“, истиче Наташа Вујашевић, мештанка Јежевице.
Данијела Мунитлаковић додаје: "Велики је значај овако брзог реаговања колико због мештана који су ту, они су мање-више и упознати са проблемом па ће га избећи, али је било заиста страшно због људи који долазе са стране и који не знају ове опсаности да избегну".
Радови на путу у Јежевици и санација клизишта, трајаће око две седмице наводе надлежни. Саобраћај се сада обавља једном коловозном траком, а повремено ће због бетонских радова саобраћај бити и привремено обустављен.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.