Izvor: RTS, 21.Jan.2024, 15:14

Једна особа погинула у удесу код Табановаца, Ђорђе Давид потврдио да је један од учесника несреће

У тешкој саобраћајној несрећи која се догодила у Северној Македонији, у близини Граничног прелаза Табановце, живот је изгубила 49-годишња жена из Куманова, док су повређене три особе, међу којима је држављанин Србије. Рок музичар Ђорђе Давид је у изјави за српске >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << медије потврдио да је био учесник несреће.
У удесу који се догодио касно синоћ, учествовала су три аутомобила, од којих један српских регистарских таблица, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова Северне Македоније. Две особе су задржане у Општој болници у Куманову, док је једна особа због тежине повреда пребачена у болницу у Скопљу, преноси ТВ Телма.
У несрећи је од задобијених повреда преминула Љ. Т. (49) из Куманова, путница у возилу "поло", а смрт су констатовали лекари Хитне помоћи из Куманова.
Полиција наводи да је 20. јануара око 20 часова пријављено да се на магистралном путу Куманово – Гранични прелаз Табановце, око два километра пре граничног прелаза, догодила саобраћајна несрећа.
У удесу је учествовало путничко возило "фолксваген поло“ кумановских таблица, којим је управљао Б. Т. (24) из Куманова, путничко возило "фолксваген голф" скопских регистарских ознака, којим је управљао В. П. (45) из Куманова и путничко возило "опел инсигнија" српских државних ознака, којим је управљао Ђ. Н. (59) из Србије, саопштила је полиција. 
Рок музичар Ђорђе (Николић) Давид потврдио је да је учествовао у несрећи и открио детаље како се то догодило, преноси "Гранд".
"Наводно су девојка и њен сапутник, излазећи из свог места, ушли на ауто-пут у супротном смеру. Возећи у супротном смеру, девојка налеће на аутомобил и директно се судара с њим. Том приликом возач аутомобила у који је ударила је тешко повређен, сад се боре за његов живот, док је његов сапутник лакше повређен. Девојка која је возила ауто и ударила у њихов аутомобил је угрувана, лакше повређена. Међутим, њен сапутник није", прича Ђорђе.
Ђорђе Давид: Налетео сам на особу која је ходала ауто-путем "После удеса остали су на ауто-путу, један је у левој траци, други у десној, а минут и по касније сам их ударио брзином прописаном знаком ауто-пута и директно у њих. Налетео сам аутом на сувозача који је ходао ауто-путем. Била је магла, упалио сам дуга светла и то је трајало секунду. Налетео сам на ту особу која је ходала путем. Од силине удара сам скренуо са ауто-пута и застао у неком жбуњу. Срећом, имам јак ауто, иначе не знам шта би било са мном", објаснио је музичар.
Ђорђе Давид истиче да је полиција брзо дошла на увиђај и да су обављени сви прегледи како би се утврдило да ли има алкохола у крви.
"Био сам сâм у ауту. Узели су ми урин, крв, да виде да ли имам супстанце, алкохол. Наравно да нисам имао, одмах су сазнали. Након тога су ме одвели код јавног тужиоца, који је указао да немам кривицу у овом случају. Кривац је наводно девојчица која је возила и која је наводно била у аутомобилу са својом мајком која је такође повређена", рекао је Ђорђе и додао да засад борави у Северној Македонији да би поштовао процедуру у оваквим случајевима.
Српски музичар требало би да дâ још једну изјаву, а истиче да му је у тужилаштву речено да неће бити у притвору јер није крив.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.