Izvor: RTS, 20.Jan.2024, 17:58

Протест у Сремској Митровици због акушерског насиља

Протест "Заштитимо маме и бебе" у организацији локалног тима "Крени-промени" и неформалног феминистичког колектива "Женска солидарност" одржан је испред градске скупштине Сремске Митровице.
Окупљени су истакли транспаренте "Заједно против тишине, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << стоп акушерском насиљу", "Захтевамо пратњу на порођају", "Присутност је право", "За порођај без страха", "Анђели су на небу, правду тражимо на земљи", "За достојанствен порођај".
Повод протеста је случај породиље која је јавности саопштила да је због лекара М. М. из Опште болнице у Сремској Митровици при порођају 12. јануара изгубила бебу, јер ју је лекар током порођаја, како је рекла, физички малтретирао, претио јој и иживљавао се над њом.
Подсетимо, припадници МУП-а у Сремској Митровици ухапсили су М. М., лекара Опште болнице у Сремској Митровици, због постојања основа сумње да је извршио тешка дела против здравља људи, саопштио је МУП.
Претходно је у Општој болници у Сремској Митровици спроведен унутрашњи надзор због смрти бебе која је рођена у тој установи. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.