Izvor: RTS, 17.Jan.2024, 11:20

У Косовској Митровици и Лепосавићу почело потписивање петиције за смену председника општине

Потписивање петиције за смену председника општине у северном делу Косовске Митровице почело је у девет часова масовним доласком грађана, предвођених представницима Српске листе.
Сања Лазаревић Кртинић, члан групе која је иницирала поступак, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << саопштила је да су добили сва потребна документа да започну са прикупљањем потписа за опозив градоначелника.

За опозив Ердена Атића потребно је 3.640 потписа, односно 20 одсто бирача из бирачког списка.
Кртинић је рекла да Атић нема легитимитет да води општину у којој Срби чине вечину становништва, и који је, додала је, доносио одлуке противне интересу Срба и свих грађана Косовске Митровице.
Потписивање петиције почело је јутрос у девет цасова и у Лепосавићу, где је такође забележен масован одзив грађана.
Петиција је један међу корацима до организовања нових избора за председника општине Северна Митровица, изабраног прошле године на изборима које су Срби, као већина у том граду, махом бојкотовали.
Ванредним изборима на којима су Атић и још три Албанца изабрани за председнике четири северне општине, претходили су колективне оставке Срба из свих институција владе у Приштини, а које делују у Косовској Митровици, Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.