Izvor: RTS, 14.Jan.2024, 19:00

Одговорна лица образовне установе у Нишу ухапшена због сумње у малверзације са градским средствима

Две особе из Ниша ухапшене су због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело злоупотреба службеног положаја.
Ухапшени су С. Ј. (1971) из Ниша, бивше одговорно лице нишке Академије техничко-васпитачких струковних студија и В. П. (1980) из Нишке >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Бање, одговорно лице у врањском одсеку ове образовне установе и одговорно лице предузећа "Биро за инжењерске делатности" у Нишу.
С. Ј. се сумњичи да је, крајем 2021. године, у договору са В. П. сачинио фиктивни уговор о пружању консалтинг услуге са фирмом "Биро за инжењерске делатности" како би на њен рачун био пребачен новац који је Академија добила од Града Врања и ЈП "Урбанизам и изградњa града Врањa" за израду пројекта постављања семафора на две раскрснице у том граду, иако ова фирма тај пројекат није урадила.
На овај начин је за фирму у којој је осумњичени В. П. одговорно лице, прибављена противправна имовинска корист од 1.790.000 динара, за колико је оштећена образовна установа из Ниша.
С. Ј. је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву, док ће В. П. бити приведен тужиоцу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.