Izvor: RTS, 14.Jan.2024, 13:07

Бајден: Републиканци би могли страшно много да плате, ако не помогну Украјини

Рат у Украјини – 690. дан. Жестоке борбе воде се код Купјанска и Авдејевке. На удару руских снага је Харков. Украјинске снаге гранатирале су Доњецк и Горловку. Руска ПВО оборила је дронове изнад Брјанске области. Амерички председник Џозеф Бајден рекао је да би републиканци >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << могли "страшно много да плате“, ако не помогну Украјини и не подрже војну помоћ Украјини.
Руско министарство одбране саопштило је да су уништени сви циљеви у низу ваздушних удара на објекте за производњу муниције и дроновa у Украјини.
Како се наводи, хиперсоничним ракетама "кинжал" погођени су објекти за производњу граната, барута и беспилотних летелица.
Са друге стране, украјинске власти су навеле да су руске снаге напале са 37 ракета и три дрона, од којих је оборено само осам, далеко мање него обично.
Према речима градоначелника Кијева Виталија Кличка, експлозије су се могле чути и на периферији украјинске престонице.
Украјински министар спољних послова Дмитро Кулеба рекао је после састанка са француским колегом Стефаном Сежумеом да су се две стране сложиле да "појачају" сарадњу у области одбране.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.