Izvor: RTS, 14.Jan.2024, 12:08

Стано: Лајчак ће у Давосу имати одвојене састанке са Вучићем и Куртијем

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак имаће у Давосу, на маргинама Светског економског форума који сутра почиње, одвојене састанке са председником Србије Александром Вучићем и премијером привремених приштинских институција >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Аљбином Куртијем, изјавио је портпарол ЕУ Петер Стано.
Петер Стано је за Танјуг рекао да ће Мирослав Лајчак учествовати на Светском економском форуму у Давосу и да ће имати одвојене сусрете са Вучићем и Куртијем, прецизирајући да ће то бити засебни састанци са сваким од њих и да неће бити трилатералног састанка.
"Неће бити никаквог заједничког/трилатералног састанка у оквиру дијалога, укључујући састанак на високом нивоу (који увек организује високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ, који ове године неће бити у Давосу), а који се обично одржава једино у Бриселу", навео је Стано.
Годишњи састанак Светског економског форума у Давосу биће одржан од 15. до 19. јануара и угостиће више од 100 представника држава.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.