Izvor: RTS, 10.Jan.2024, 10:02

Немачке машиновође у тродневном штрајку, ванредна ситуација за ред вожње

Машиновође у Немачкој започињу тродневни штрајк, захтевајући смањење радног времена са 38 на 35 сати недељно за сменске раднике, као и повећање плата за 555 евра месечно и једнократни инфлацијски компензациони бонус од 3.000 евра.
Национална железничка >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << компанија Немачке Дојче бан понудила је флексибилније радно време у замену за смањење плате, преноси Ројтерс.
Штрајк ће присилити Дојче бан да се придржава реда вожње за ванредне ситуације и та компанија је саопштила да ће обустава рада утицати на путовања милиона људи и да ће их подстаћи да откажу или одложе сва путовања која нису неопходна.
Текући протести пољопривредника, изазвани најављеним смањењем субвенција, такође су направили проблем у саобраћају.
Шеф немачког Удружења пољопривредника (ДБВ) Јоаким Руквид обећао је да ће данас појачати протесте, након што су конвоји трактора и камиона блокирали путеве широм земље раније ове недеље.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.