Izvor: RTS, 06.Jan.2024, 00:53

Врховни суд ће разматрати пресуду којом је Трамп уклоњен са листића у Колораду

Амерички Врховни суд саопштио је да ће размотрити пресуду Врховног суда Колорада, којом је Доналд Трамп уклоњен са гласачких листића у тој савезној држави.
Врховни суд САД је прву расправу, у којој ће размотрити одлуку Врховног суда Колорада, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << заказао за 8. фебруар, јавља Си-Ен-Ен.

Трамп засад остаје на гласачком листићу, јер је одлука нижег суда којом је дисквалификован стављена на чекање до одлуке Врховног суда.
Врховни суд Колорада је 19. децембра тесном већином забранио бившем председнику Доналду Трампу да се у тој савезној држави кандидује на предстојећим председничким изборима.
Као разлог за забрану наведена је побуна против институција 6. јануара 2021. године.
Трамп је потом упутио жалбу Врховном суду САД.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.