Izvor: RTS, 04.Jan.2024, 15:42

Душко Шарић и Милан Вучинић се предали полицији у Београду

Душко Шарић, рођени брат Дарка Шарића и Милан Вучинић предали су се данас полицији у Београду, потврдили су за Танјуг њихови адвокати.
Душко Шарић, млађи брат Дарка Шарића из Пљеваља предао се јутрос српској полицији, након чега је спроведен у >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << посебну притворску јединицу, сазнају подгоричке Вијести.
Његов бранилац, адвокат Радослав Баћовић саопштио је да се Шарић добровољно ставио на располагање правосудним органима Србије.
"Биће изведен пред судију за истрагу, након чега ћемо видети какве ћемо даље кораке предузети", рекао је Баћовић.
Осим Шарића, јутрос се предао и Милан Вучинић, који је заједно са адвокатом Бојаном Јечменицом дошао у полицијску станицу.
Душко Шарић и Милан Вучинић се терете да су чланови групе Дарка Шарића, чији припадници се терете за више кривичних дела, међу којима је и планирање убиства сведока сарадника Небојше Јоксовића.
Судски поступак по тим оптужбама је вођен без Душка Шарића и Милана Вучинића, јер су били у бекству.
Саслушање у року од 48 сати Према процедури, кривично ванпретресно веће Вишег суда у Београду треба да их у року од 48 сати саслуша и одлучи да ли и даље стоје разлози због којих им је одређен притвор прошле године.
Шарића терете да је део криминалне групе његовог брата Дарка Шарића, а Тужилаштво за организовани криминал Србије 19. јула 2022. године донео је наредбу о проширењу истраге против групе којом су, осим двојице Шарића, обухваћени и Данило Одовић, Александар Бошковић, Данило Стојановић и Милутин Радовановић.
Дарко Шарић и више осумњичених ухапшени су у априлу 2022. године. Њему се стављају на терет да је организовао убиство блиског сарадника Милана Миловца званог "Цигла" у Еквадору.
Део те криминалне групе ухапшено је у Хрватској - Петар Ћосић и Мануел Вулић, који су осумњичени да су учествовали у ликвидацији Миловца.
Ту криминалну групу терете и да су трговали наркотицима и организовали подметање експлозивне направе испод аутомобила сведока Горана Николашевића, наводе Вијести.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.