Izvor: RTS, 02.Jan.2024, 13:47

Израел појачава ударе на југу Појаса Газе, бомбардоване локације Хезболаха у Либану; На Западној обали убијено пет Палестинаца

Сукоб Израела и Хамаса – 88. дан. Израелска војска саопштила је да проширује копнену офанзиву јужно од града Газе. Палестински Црвени полумесец успоставио је први камп за расељене Палестинце у Кан Јунису. У рацијама ИДФ-а на Западној обали убијено је пет Палестинаца. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Сиријска војска саопштила је да је Израел рано јутрос извео ваздушни напад на периферију Дамаска. Нападнуте локације Хезболаха у Либану као одговор на напад на север Израела, саопштио је ИДФ. У израелским нападима на Газу од 7. октобра убијено је 22.185 Палестинаца, саопштило је Министарств здравља у Гази.
Израелске одбрамбене снаге саопштиле су да проширују копнену офанзиву јужно од града Газе, али су претходно навеле да премештају хиљаду војника из палестинске енклаве због одмора и обуке.
ИДФ су, такође, истакле да су припадници Хамаса на почетку године испалили више од 20 пројектила ка јужном и централном Израелу, али да је ракете пресрела "гвоздена купола".
И током јучерашњег дана између либанског Хезболаха и израелске војске дошло је до размене ватре. ИДФ су навеле да су извеле низ напада на локације у Либану, док је Хезболах саопштио да су страдала три његова борца.
Са друге стране, Министарство здравља у Гази, које води Хамас, саопштило је да је од 7. октобра страдало укупно 21.978 Палестинаца, док је њих 56.697 повређено.
За то време, Уницеф је поновао позвао на "хуманитарни" прекид ватре у Појасу Газе, истакавши да је од почетка сукоба убијено око 8.000 деце.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.