Izvor: RTS, 29.Dec.2023, 06:57

Расте број страдалих у масовном нападу широм Украјине; Москва тврди да је гађан Белгород

Рат у Украјини – 674. дан. Украјински званичници саопштавају да расте број жртава у руском масовном нападу широм Украјине. Најмање 18 особа је страдало, док су њих 132 повређене. Варшава тврди да све указује на то да је руски пројектил нарушио ваздушни простор Пољске. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Са друге стране, руско министарство одбране истиче да је уништено 20 кућа у украјинском нападу на Белгород.
Бела кућа је одобрила још једну траншу војне помоћи Кијеву од 250 милиона долара. Украјински председник Володимир Зеленски истакао је да ће тим пакетом помоћи бити покривене "најхитније потребе Украјине". 
Шеф кабинета украјинског председника Андриј Јермак, такође, потврдио је да Украјина и Мађарска раде на припреми састанка Володимира Зеленског и мађарског премијера Виктора Орбана "у блиској будућности".
Министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто, истовремено, рекао је та земља, која одбија да испоручи оружје Кијеву и залаже се за мирно решавање сукоба, неће мењати став у вези са дешавањима у Украјини.
Летонске власти, истовремено, планирају да депортују више од хиљаду Руса који нису у предвиђеном року предали документе за добијање боравишне дозволе.
Са друге стране, руски министар спољних послова Сергеј Лавров оптужио је Запад за светска превирања, упозоривши да "нико у свету не може бити сигуран да ће га заобићи западне махинације 2024. године".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.