Izvor: RTS, 27.Dec.2023, 17:11

Још једна оптужница за убиство Оливера Ивановића

Специјално тужилаштво подигло је оптужницу пред Посебним одељењем Основног суда у Приштини, против окривљеног М. М. због наводно, више кривичних дела у случају убиства Оливера Ивановића.
Из Специјалног тужилаштва саопштавају да је против окривљеног >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << подигнута оптужница, јер је починио кривична дела – "учешће или организовање организоване криминалне групе", "ометање доказивања или службеног поступка", "застрашивање" и "фалсификовање исправе".

Наводи се да је окривљени, "као део групе, после убиства предузимао радње ометајући кривични поступак, а након истраге користио фалсификовану исправу и претио службеним лицима која су открила кривична дела у поступку против њега".
Особа М. М. је седма против које се подиже оптужница у случају убиства Оливера Ивановића.
Претходном оптужницом обухваћени су Недељко Спасојевић, Марко Рошић, Раде Басара, Силвана Арсовић, Драгиша Марковић и Жарко Јовановић, којима се већ суди у Основном суду у Пришини.
На терет им се ставља да су од 2014. до 2018. били део криминалне групе са Жељком Бојићем, Звонком Веселиновићем и Миланом Радоичићем на челу, те да су у континуитету покушавали да под своју контролу ставе Северну Митровицу.
Оливер Ивановић, убијен је 16. јануара 2018. године са шест хитаца у леђа, испред просторија своје партије у Северној Митровици.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.