Izvor: RTS, 21.Dec.2023, 19:44

Четврти протест испред РИК-а; "Србија против насиља": Одобрен нам је увид у бирачки списак

Испред седишта Републичке изборне комисије почео је четврти протест грађана на позив изборне листе “Србија против насиља“, која тражи понављање избора на свим нивоима. Мирослав Алексић каже да су добили одговор да од 20 часова три представника те листе могу да >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << изврше увид у бирачки списак. Штрајку глађу придружују се још две посланице из Ниша и Новог Сада.
Протест грађана, на позив листе "Србија против насиља", почео је око 18 часова испред зграде Републичке изборне комисије.
Један од носилаца листе Мирослав Алексић каже да су данас поднели захтев за увид у бирачки материјал и у РИК-у и ГИК-у, а да су добили одговор да од 20 часова три представника те листе могу да изврше увид у бирачки списак.
"Све што буду могли да прегледају и утврде тамо то ће и урадити, невезано за наше захтеве - зато што желимо да извршимо увид и у материјал који је стигао са бирачких места", рекао је Алексић.

Алексић је рекао да њихов став о поништавању избора на свим нивоима и одржавању нових подржава коалиција НАДА, а да очекују да се прикључе и друге опозиционе странке.
На протесту су изнесене нове тврдње о томе да је било крађе на изборима, а Мариника Тепић је рекла да се прикупља материјал за кривичне пријаве против надлежних органа, не само за приговоре изборним комисијама.
“Не одустајемо од ове борбе, ја такође не одустајем од ове борбе“, поручила је Мариника Тепић и истакла да ће се "борба појачати" све док се избори не пониште.
Најавила је да ће јој се у штрајку глађу, који је почела у понедељак, придружити још две посланице – Јелена Милошевић из Ниша и Данијела Грујић из Новог Сада.
Ово је четврти протест испред РИК-а, на позив дела опозиционих странака, који тврде да су “избори покрадени“.
Активисти су јуче на протесту затражили од Министарства државне управе и локалне самоуправе да отвори бирачке спискове, како би се уклонили, како су истакли, "фантомски бирачи".
Поручили су да је рок за одговор понедељак у 12 сати, када ће, уколико одговор до тада не стигне, бити блокиране две тачке у Београду од 12 до 18 часова, не откривајући о чему се ради.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.