Izvor: RTS, 21.Dec.2023, 14:58

МУП Србије: Осумњиченог за напад на Миладина Ковачевића нико није малтретирао

Министарство унутрашњих послова огласило се поводом информација у појединим медијима да је нападачу на директора РЗЗС Миладина Ковачевића батинама изнуђено признање. Осумњичени је на саслушању у Вишем јавном тужилаштву изјавио да га од тренутка хапшења нико >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << није малтертирао, наводи се у саопштењу МУП-а.
МУП у саопштењу наводи да, "у циљу тачног информисања, обавештава јавност да је, како је саопштило Више јавно тужилаштво у Београду, Д. М. из Јагодине који се терети за кривично дело насилничко понашање на спортској приредби или јавном скупу, на саслушању пред овим тужилаштвом изјавио да га од тренутка хапшења нико није малтретирао“.
Наводе и да је осумњичени "потписао записник са саслушања без било каквих примедби, а то је учинио и његов изабрани бранилац“.
У саопштењу се истиче да да је Д. М. током саслушања изјавио да га је "неко ударио у главу док је био на улици“. Иако није имао било какве видљиве повреде, нити се жалио да је повређен, понуђен му је лекарски преглед који је он одбио, тврде у МУП-у.
"Д. М. је у својој изјави, између осталог, навео да је учествовао на протестима коалиције ‚Србија против насиља‘, наводећи да га за то плаћају лидери коалиције Д. Ђ. и М. Т., укупно 150 евра месечно“, наводи се у саопштењу.
Поједини медији пренели су изјаву Д. М. да су га полицајци по привођењу тукли и да су му изнудили изјаву да га лидери опозиције плаћају да би изазивао нереде на протестима.
Д. М. је ухапшен због сумње да је током јавног окупљања испред Републичке изборне комисије одгурнуо директора Републичког завода за статистику Миладина Ковачевића, док је био у друштву П. Ђ. (1989) против кога је поднета прекршајна пријава због учињеног прекршаја вређање, вршење насиља, претња или туча из Закона о јавном реду и миру.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.