Program posete Hilari Klinton

Izvor: B92, 05.Okt.2010, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Program posete Hilari Klinton

Beograd -- Prilikom boravka američke državne sekretarke Hilari Klinton u Beogradu, 12. i 13. oktobra, predviđeno je više susreta.

Klintonova će se sastati sa predsednikom Borisom Tadićem, premijerom Mirkom Cvetkovićem, ministrima Vukom Jeremićem i Draganom Šutanovcem i predstavnicima nevladinog sektora, piše Danas.

Razgovori će se usredsrediti na predstojeće pregovore Beograda i Prištine, proces evroatlantskih integracija Srbije, kao i regionalnu stabilnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Balkanu.

Kompletni program posete još nije konačno potvrđen, ali, kako piše Danas, po dolasku u Beograd, 12. oktobra, ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić će prirediti ručak za američku gošću.

Posle toga, Hilari Klinton će imati sastanak sa ministrom odbrane Šutanovcem i održati predavanje u Ministarstvu odbrane, a uveče će predsednik Srbije Boris Tadić prirediti svečanu večeru.

Hilari Klinton će 13. oktobra ujutru razgovarati sa predsednikom Vlade Srbije Mirkom Cvetkovićem, potom sa predstavnicima nevladinog sektora, posle čega će otputovati u Prištinu.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------- Pratite specijal "Peti oktobar - 10 godina posle" ---------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.