Izvor: Nezavisne Novine, 25.Avg.2016, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asanž: Objelodaniću dokumenta o Hilari Klinton (VIDEO)

VAŠINGTON - Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž, upozorio je danas da će u svojoj "kampanji otkrivanja tajni" objelodaniti nova dokumenta koja se tiču demokratskog kadndidata za predsjednika SAD-a Hilari Klinton, a koja mogu biti "od ključnog uticaja" na rezultate izbora.

U obraćanju FOX televiziji, Asanž, koji živi u ambasadi Ekvadora u Londonu od 2012. godine, izjavio je da je Vikiliks istražio hiljade stranica materijala.

"Mnoštvo dokumenata >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << iz različitih institucija, koja su povezana sa izbornom kampanjom, daju sasvim neočekivane uglove, koji su veoma interesantni, a neki čak i vrlo zabavni", rekao je Asanž.

On je potvrdio da će dokumenta "sigurno biti objelodanjena prije izbora zakazanih za 8. novembar", prenosi AP.

Na pitanje, u kojoj mjeri će objelodanjivanje dokumenata uticati na rezultate izbora, Asanž je reako da će sigurno imati veliki značaj ali "da to zavisi koliko će biti zastupljeno u medijima".

Pred održavanje Demokratske nacionalne konvencije, prošlog mjeseca, Vikiliks je objavio skoro 20.000 mejlova koje su prikupili hakeri, očigledno upadom na adrese i servere lidera demokrata.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.