Udovički: Reformama do efikasnije uprave

Izvor: Blic, 13.Nov.2014, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovički: Reformama do efikasnije uprave

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je danas da je reforma javne uprave neophodna radi evropskog puta Srbije i boljeg života građana.

Reforma javne uprave je uz reformu pravosuđa i upravljanja ekonomijom jedna od tri ključne oblasti za pristupanje EU”, rekla je Udovički novinarima nakon ministarske konferencije zemalja Zapadnog Balkana i Turske koja je održana u Briselu.

Ministri javne uprave zemalja Zapadnog Balkana i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Turske su danas u Briselu usvojili sklop načela koje im je predstavila Evropska komisija i koja na putu u Evropsku uniju treba da budu ostvarena, jer je reforma javne, državne uprave

jedan od tri stuba uz preobražaj ekonomskog upravljanja i vladavinu prava.

Ministri su nakon konferencije potpisali zajedničku deklaraciju o glavnim principima u ovoj oblasti, a Evropska komisija će meriti njihov napredak”, kazala je Udovički.

“Treba nam efikasnija država koja će biti prijatelj i servis građanima i privredi, umesto da ih mnogo košta i da ih sputava”, izjavila je Udovički.

Udovički je naglasila da su reforme neophodne ne samo zbog nastavka puta u EU, već i zbog boljeg života građana.

Na skupu su učestvovali i evropski komesar za politiku susedstva Johanes Han, zamenica generalnog sekretara OECD-ea Mari Kiviniemi, kao i direktor za politiku i strategiju proširivanja Sajmon Morđu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udovički: Reformama do efikasnije uprave

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Nov.2014

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovicki izjavila je da je reforma javne uprave neophodna radi evropskog puta Srbije i boljeg života gradana...Kako je saopštilo to ministarstvo, na jučerašnjoj ministarskoj konferenciji "Jačanje uloge reforme javne uprave u procesu proširenja"...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.