USKORO: Gugl mape će pokazivati političke granice

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2020, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USKORO: Gugl mape će pokazivati političke granice

Još malo samo...

Mape koje danas vidimo manje-više oslikavaju tačnu sliku sveta u kom živimo. Međutim, postoje neke sitnice na mapama, to jest postoje određene regije koje su trenutno sporne, gde nekoliko različitih zemalja polaže pravo na određene lokacije.

Međutim, čini se da bi Google mogao da pokuša da ispravi ovu konfuziju u Google mapama sa opcijom političke granice. Prema izveštaju Washington Post-a, ova promena učiniće to tako da u zavisnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od toga ko gleda mapu i odakle je gleda, mogla bi da pokaže nešto drugačije u odnosu na ostale.

Prema rečima Ethan Russell-a, direktora upravljanja proizvodima Google Maps-a, -Ostajemo neutralni kada su u pitanju sporne regija i granica i ulažemo sve napore da objektivno prikažemo spor na našim mapama koristeći isprekidane sive linije. U zemljama u kojima imamo lokalne verzije Google mapa, sledimo lokalno zakonodavstvo kada prikazujemo imena i granice.-

Ovo nije prvi put da je Google prilagodio svoje mape zbog sporova u regionu. Na primer, kada je u pitanju mapa Krima, svi ljudi širom sveta vide da ne pripada ni Rusiji ni Ukrajini, ali u Rusiji je Krim označen kao deo zemlje. Nedavne promene zapravo zvuče kao da Google obuhvata i ostale sporne regione.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.