Izvor: Tech-Lifestyle.com, 17.Feb.2016, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Švedskoj “keš” ništa ne znači!

Skandinavska monarhija je 1661. godine bila prva zemlja koja je uvela papirni novac, a sada stremi tome da bude prva koja će ga ukinuti. Keš je sve manje popularan, veoma mali broj prodavnica ga prihvata, bankomata je sve manje i sve manje banaka ga izdaje.
Smanjena količina gotovog novca je orkestrirana od strane centralne banke Švedske. Pri elektronskoj naplati sve se može pratiti i svakoj transakciji se može ući u trag.
Veliki doprinos ukidanju keša imaju i sami građani koji vole da plaćaju kreditnim karticama, a s velikim entuzijamom su prihvatili i mobilno plaćanje.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Povezane vesti

Revolucija u Monopolu: Umesto keša stiže elektronsko plaćanje

Izvor: NovaEnergija.net, 18.Feb.2016, 13:01

Ljubitelji Monopola, dani borbe za to ko će biti bankar uskoro bi mogli da nestanu. Kompanija Hasbro je eliminisala dve stvari po kojima je ova igra poznata, papirni novac i bankare.. Nova igra, pod nazivom “Monopoly Ultimate Banking Game“, keš je zamenjen posebnim bankovnim karticama igrača koje...

Nastavak na NovaEnergija.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.