Ove godine stižu dva HTC Nexus telefona

Izvor: B92, 20.Jan.2016, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove godine stižu dva HTC Nexus telefona

Prošle godine je Google po prvi put objavio dva Nexus telefona - Nexus 5X koji je razvio LG i Nexus 6P koji je razvio Huawei. Ovakav trend Nexus linije telefona bi mogao da se ponovi i u 2016. godini.

Kako se prenosi u najnovijim izveštajima iz Kine, ponovo ćemo videti dva Nexus telefona u 2016. godini, a već sada se zna da će jedan od njih imati 5-inčni, a drugi 5,5-inčni ekran.

Ukoliko se ovo ispostavi kao tačno, to će biti pomalo čudan potez u mobilnom svetu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer telefoni generalno postaju sve veći i veći iz godine u godinu, a ne manji. Ovo kažemo jer su prošlogodišnji modeli imali 5,2-inčni ekran (LG Nexus 5X) i 5,7-inčni ekran (Huawei Nexus 6P). Ono što bi moglo biti još veće iznenađenje je da će oba telefona biti poverena na izradu jednoj kompaniji - HTC. Analitičar koji je izvor vesti poručuje da je malo verovatno da će ovo drastično pomoći kompaniji HTC na tržištu smartfona. Navodno, i Huawei je bio u trci za izradu Nexus telefona ove godine ali je HTC pobedio.

izvor: benchmark.rs

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.