Kako ostvariti kompletnu internet zaštitu

Izvor: B92, 22.Sep.2013, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako ostvariti kompletnu internet zaštitu

Prosečno domaćinstvo u svetu ima čak pet elektronskih uređaja kojima je potrebna internet zaštita, pokazalo je istraživanje kompanije B2B International.

Naime, smart telefoni i tableti su postali nova standardna alatka za pretraživanje, interakciju i kupovinu na mreži, ali uprkos svojoj popularnosti, mnogi korisnici su i dalje uporni u svojoj uverenosti da su rešenja koja omogućavaju bezbednost na internetu uglavnom potrebna za PC računare. Svi oni svakodnevno su pod >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naletom virusa, malvera i drugih onlajn pretnji, što nam samo dodatno otežava da sačuvamo svoju bezbednost i privatnost.

O obimu problema govori podatak da čak više od 50 odsto Android korisnika i više od 60 odsto Mac korisnika smatra da zaštita nije neophodna za njihove uređaje. Iako su uređaji koji se koriste za pristup internetu postali manji, oni se koriste za pristup internetu isto kao tradicionalni računari, i zbog toga su mete sajber pretnji. Mac računari, smart telefoni i tableti redovno postaju meta sajber kriminalaca koji prilagođavaju svoju taktiku i ciljeve kada god primete nove prilike da ukradu novac.

Analizirajući ove podatke kmpanija Kaspersky je napravila Internet Security - multi device 2014 - rešenje kojim korisnici imaju jedan aktivacioni kod za više uređaja i jedan datum početka validacije proizvoda, što olakšava rukovanje njihovim različitim uređajima. Antivirus i antifišing tehnologije Kaspersky Internet Security - multi device blokiraju zlonamerne i fišing linkove poslate putem društvenih mreža (Facebook, Twitter, itd), elektronskom poštom ili na druge načine. Osim toga, oni i obaveštavaju o sumnjivim linkovima koji se mogu naći u SMS porukama poslatim na mobilne uređaje. Sadržaji za odrasle takođe pripadaju uobičajenim pretnjama sa kojima se suočavaju korisnici više uređaja.

Deca često koriste uređaje svojih roditelja da igraju razne igre, surfuju po internetu, komuniciraju na društvenim mrežama ili čak i pokušaju da kupe neki softver, robu ili usluge na mreži, kreditnim karticama svojih roditelja. Zato roditeljska kontrola u Kaspersky Internet Security - multi device 2014 i za Windows i za Mac računare omogućava roditeljima da kontrolišu kako njihova deca koriste internet - jer ovom alatkom mogu da blokiraju sajtove sa neželjenim sadržajem, ograniče vreme koje dete može da provede na internetu i spreče male korisnike da otkriju lične podatke.

Foto: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kako ostvariti kompletnu internet zaštitu

Izvor: B92, 22.Sep.2013

Prosečno domaćinstvo u svetu ima čak pet elektronskih uređaja kojima je potrebna internet zaštita, pokazalo je istraživanje kompanije B2B International...Naime, smart telefoni i tableti su postali nova standardna alatka za pretraživanje, interakciju i kupovinu na mreži, ali uprkos svojoj popularnosti,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.