Instagram priprema AI četbota, evo šta bi sve mogao da radi...

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jun.2023, 15:07

Instagram priprema AI četbota, evo šta bi sve mogao da radi...

Korisnik će moći da bira jednu od 30 AI ličnosti koje će četbot usvojiti, iako više detalja o ovoj specifičnoj funkciji trenutno nije dostupno

Otkako je ChatGPT stekao popularnost širom sveta, sve tehnološke kompanije utrkuju se da ponude sopstveni alat generisan veštačkom inteligencijom.

Tako da ni ne čudi što i društvena mreža Instagram razmatra da implementira četbota koji koristi veštačku inteligenciju u svoju aplikaciju, javlja Digital Trends. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Kako Alesandro Paluci, koji je poznat po tome da je otkrivao funkcije u aplikacijama koje još nisu javno dostupne, Instagram četbot će moći da odgovara na pitanja, daje savete i nudi pomoć oko sastavljanja poruka.

Značajno je da korisnik može da bira jednu od 30 AI ličnosti koje će četbot usvojiti, iako više detalja o ovoj specifičnoj funkciji trenutno nije dostupno.

Ovo se poklapa sa komentarima koje je ranije ove godine dao Mark Zakerberg, vlasnik Mete, o tome da njegov tim "razvija AI osobe koje mogu pomoći ljudima na različite načine".

Instagram se još uvek nije oglašavao nakon najnovijih navoda.

#Instagram is working on bringing AI Agents (Bots 🤖) to your chats for a more fun and engaging experience 👀

ℹ️ AI Agents will be able to answer questions and give advice.

You'll be able to choose from 30 different personalities. pic.twitter.com/4eWLBbvs8w

— Alessandro Paluzzi (@alex193a) June 5, 2023

Snapchat je u februaru predstavio sličnu funkciju koja uključuje ChatGPT u aplikaciji.

Pojavljuje se kao "Moja veštačka inteligencija" i ovom botu možete da postavljate pitanja, pa čak i da ga ubacite u ćaskanje sa prijateljima.

Ali Snapchat-ova AI funkcija našla se na meti kritika nekih korisnika koji smatraju da su razmene "jezive", dok su drugi izrazili zabrinutost za privatnost o tome kako AI tehnologija rukuje informacijama koje prima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.