7 zabavnih skrivenih Google igrica (2019)

Izvor: SaznajNovo.com, 01.Jan.2019, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

7 zabavnih skrivenih Google igrica (2019)

Google nudi zaista mnogo mogućnosti, od klasične pretrage, preko konvertovanje mernih jedinica, valuta, računanja kompleksnih jednačina, pa sve do igranja igrica. Tako je, možete igrati igrice na Google-u, a evo i kako!
Naime, Google s vremena na vreme objavi neki Doodle povodom nekog događaja. Doodle su modifikovane verzije Google logo-a na google.com sajtu. Te modifikovane verzije mogu biti samo slika, video, zvuk, animacija… a desi se da se iza krije i igrica.
Pored toga, Google >> Pročitaj celu vest na sajtu SaznajNovo.com << u samoj pretrazi krije neke igrice. Postoje određene ključne fraze koje kada pretražite prikažu igricu.
1) Halloween 2018Slika: maketecheasierOvo je najnovija igrica koju je Google predstavio za ovogodišnju „Noć veštica“. Ovo je prva Doodle igrica koja se može igrati u više igrača, odnosno u Multiplayer.
Kada pokrenete igru morate sačekati da se sklope dva tima: ljubičasti i zeleni. Zatim kreće partija i vaš zadatak je da sakupite što više plavih duhova i dovodete ih u svoju bazu. Duhove možete preoteti i od protivnika, kao i on od vas. Dovoljno je da mu „stanete na rep“, odnosno pokupite njegove duhove koje vuče za sobom. Lako se igra i veoma je zabavno, probajte.
Link: https://www.google.com/doodles/halloween-2018
2) Garden GnomesSlika: maketecheasierOva igra je veoma jednostavna i zarazna, potrebno je da katapultirate baštanske patuljke, nešto kao Angry Birds. Dakle, pritisnete Space da se katapult pokrene i onda opet Space da izbacite patuljka. Zatim imate taster za dole koji spušta patuljka kako bi odskočio dalje. Potrebno je znati kada spustiti patuljka kako bi što dalje leteo.
Link: https://www.google.com/doodles/celebrating-garden-gnomes
3) SolitaireSlika: maketecheasierOvo je jedna od poznatijih igrica sa kartama, a bila je veoma popularna u doba Windows XP-a. Ako ste se uželeli ove igre, ne morate je preuzimati niti tražiti sajt za igranje, samo idite na Google i pretražite pojam „solitaire“ (bez navodnika).
Link: https://www.google.com/search?q=solitaire
4) T-Rex RunSlika: maketecheasierOvu igricu ste prvobitno mogli da igrate samo ako izgubite internet konekciju u Chrome-u. Međutim, Google je omogućio igranje ove igre i dok ste online. Vi ste 8-bit T-Rex i trčite u beskonačno, a pritom morate da izbegavate kaktuse i vrane. Naravno, kako vreme odmiče T-Rex trči sve brže i brže. O ovoj igri sam već pisao pa možete pročitati ovde.
Link: chrome://dino (kopirajte u adresnu traku)
5) SnakeSlika: maketecheasierPopularna igrica „zmijice“ koju smo svi igrali na starim Nokia telefonima dostupna je i u Google-u. Dovoljno je da ukucate „snake“ u pretragu i kliknete „Play“.
Link: https://www.google.com/search?q=Snake
6) BreakoutSlika: maketecheasierOva igrica je imala mnoge oblike, meni omiljena iz detinjstva je bila „Ricochet Xtreme„. Vi ste pločica na dnu ekrana i morate da se pomerate levo-desno kako ne bi loptica pala ispod vas. Cilj je uništiti sve blokove na vrhu ekrana tom lopticom. Ovu igru možete pokrenuti tako što ćete ukucati u pretragu „Atari Breakout“ i izabrati rezultate sa slikama.
Link: https://www.google.com/search?q=Atari+Breakout&source=lnms&tbm=isch
7) Pac-ManSlika: maketecheasierKako može da se neka lista igrica završi bez legendarnog Pac-Man? Google je još davno predstavio Pac-Man Doodle, a kako se igra ne moram da objašnjavam.
Link: https://www.google.com/search?q=pacman

Detaljnije - 7 zabavnih skrivenih Google igrica (2019)

Nastavak na SaznajNovo.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SaznajNovo.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SaznajNovo.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.