Izvor: Glas javnosti, 09.Feb.2011, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukčević za Zeri: Marti koristio izveštaje srpskog tužilaštva

PRIŠTINA - Tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević rekao je da je izvestilac Saveta Evrope Dik Marti koristio podatke srpskog tužilaštva za pripremanje svog izveštaj o umešanosti Hašima Tačija i vrha OVK u organizovani kriminal i trgovinu organima.

Marti je ranije kazao da u pripremi izveštaja nije koristio podatke srpskih pravosudnih organa.

U intervjuu za prištinski list Zeri, Vukčević je kazao da je

Marti zahvalio Tužilaštvu za >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ratne zločine Srbije na informacijama koje je dobio iz Beograda.

Prema njegovim rečima, neće biti nikakvog kompromisa ni sa kakvom kriminalnom grupom, nezavisno od njenog političkog ili vojnog uticaja.

Vukčević je negodovao zbog pretnji premijera Kosova Hašima Tačija da će objaviti spisak svedoka koji su pomagali Martiju da sastavi izveštaj. Tužilac je naveo da ima dobru saradnju sa tužiocima Euleksa, ali da ne sarađuje sa kosovskim tužiocima.

Vukčević je dodao da će beskompromisno goniti i hapsiti optužene u Srbiji koji su vršili zločine na Kosovu i ujedno odbacio optužbe da je suđenje gnjilanskoj grupi OVK u Beogradu bilo politički motivisano.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.