Turci posreduju između Beograda i Prištine?

Izvor: Vesti-online.com, 03.Nov.2010, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turci posreduju između Beograda i Prištine?

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas u da je Ankara spremna da posreduje u dijalogu između Beograda I Prištine. Erdogan je na konferenciji za novinare u Prištini, posle razgovora sa Hašimom Tačijem, kazao da će "način na koji će uslediti dijalog biti novi podsticaj za priznavanje Kosova od onih zemalja koje to još nisu uradile". On je dodao da je "uveren da će Kosovo priznati i druge muslimanske države".

Premijer u ostavci Tači je rekao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << "Kosovo otvorilo vrata za turske investitore kako bi razvili svoje poslovanje, navodeći kao primere kompanije 'Bechtel-Enka' koja gradi auto put i 'Limak Airport de Lion', koncesionara prištinskog aerodroma."

Prvog dana posete Kosmetu, Erdogan će popodne boraviti u Prizrenu, gde je predviđeno javno obraćanje turskog premijera na trgu "Šadrvan". Potom će posetii Sinan Pašinu džamiju, a biće proglašen i počasnim građaninom Prizrena.

Tokom dvodnevne posete Erdogan će se sastati i sa vršiocem dužnosti prdsednika Kosova Jakupom Krasnićijem.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.