Tadić: Nisam se rukovao sa Tačijem

Izvor: B92, 23.Apr.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Nisam se rukovao sa Tačijem

Boris Tadić govori u Savetu bezbednosti UN (FoNet, arhiv)

Beograd -- Kabinet predsednika Srbije demantovao je da se predsednik Boris Tadić rukovao i komunicirao sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem na sednice Saveta bezbednosti UN.

"To je apsolutna neistina. Predsednik se nije ni rukovao, ni komunicirao, niti razmenjivao poruke sa Hašimom Tačijem", saopštio je kabinet predsednika Srbije. Hašim Tači prethodno je, prema pisanju prištinskog dnevnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ekspres, izjavio da se tokom sednice Saveta bezbednosti UN u Njujorku susreo i pozdravio sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

"Na sednici Saveta bezbednosti predsednik Tadić i ja smo se pozdravili i razmenili kratke poruke, ja u svojstvu premijera Republike Kosova, a on u svojstvu predsednika Srbije", kazao je Tači.

Kabinet predsednika Tadića naveo je da su predstavnici država koje nisu priznale nezavisnost Kosova tražile da sednica Saveta bezbednosti bude zatvorena za javnost jer je Tači njoj prisustvovao kao privatno lice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.